Cursus vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2

Op deze pagina treft u alle informatie over de cursussen vaarbewijs 1 (kvb1) en vaarbewijs 2 (kvb2) bij Vaarschool Amsterdam. Om zo snel mogelijk het vaarbewijs te halen is een cursus bij Vaarschool Amsterdam ideaal. Onze instructeurs weten door hun jarenlange ervaring, wat er van u verwacht wordt op het examen en zijn op de hoogte van alle veranderingen en wetswijzigingen. Ook kunt u dit combineren met een praktijkles op uw eigen boot of op WOEST, door de grachten van Amsterdam en over het IJ.

Wij raden elke watersporter aan zijn vaarbewijs te halen. Door op de hoogte te zijn van de geldende regels, borden en gebruiken te water geniet u meer van het varen en neemt u relaxter deel aan het waterverkeer. Als u vaart met een schip langer dan 15 meter of met een motorboot die sneller kan dan 20 km per uur, dan bent u verplicht in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Vaarbewijs 1 is alleen geldig op de binnenwateren, kanalen, rivieren en kleine meren. Voor grote wateren zoals het IJmeer, IJsselmeer, Markermeer, Westerschelde, Oosterschelde, Eems, Dollard en de Waddenzee heeft u vaarbewijs 2 nodig.

Voor het buitenland heeft u een ICC (Internationaal Certificaat van Competentie) nodig. Alle nieuwe afgegeven Klein Vaarbewijzen (kvb2) komen automatisch in het bezit van een ICC. Voor meer informatie over varen in het buitenland klik hier.

Maak een keuze uit een van de volgende opties:
Avondcursus vaarbewijs 1 | Avondcursus vaarbewijs 2 |

Let wel! Het examen moet los aangevraagd worden bij www.vamex.nl. Wij raden altijd aan niet te lang te wachten met het examen na de cursus.


Avondcursus Klein Vaarbewijs 1 (kvb1) | Nu inschrijven!
4 Donderdagavonden van 19.30 tot 22.00.
Aankomende cursus startdatum donderdag 7 maart 2019 . Stuur een mail naar info@vaarchoolamsterdam.nl om op de mailinglijst te komen voor de eerstvolgende datum.
Deze cursus is voor alle watersporters! Om veilig te kunnen varen is het noodzakelijk de verkeersregels op het water te kennen en op de juiste wijze met het schip om te kunnen gaan.
  • Duur: 4 Donderdag avonden van 19.30 tot 22.00
  • Praktijkles: Niet inbegrepen
  • Kosten: €160,- excl. cursusboek (20 euro)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avondcursus Klein Vaarbewijs 2 (kvb2) | Nu inschrijven!
4 maandagavonden van 19.300 tot 22.00.
Start maandag 4 maart 2019
Met vaarbewijs 2 mag u met een vaarbewijsplichtig schip ook op de grote wateren varen. Bij vaarbewijs 2 ligt het accent op navigatie en stroomberekeningen. Er worden andere reglementen, betonning en weerkunde gevraagd dan bij Vaarbewijs 1. Men moet VB1 gehaald hebben om examen in VB2 te kunnen doen( Wordt ook wel VBA genoemd)

  • Duur: 4 maandagavonden van 19.30 tot 22.00
  • Praktijkles: Niet inbegrepen
  • Kosten: €160,- excl. cursusboek (idem kvb1) en CD-rom met examens (idem kvb1), plotter en passer (38 euro)
  • Duur: 20.00 tot 22.00'

Heeft u vragen over onze cursussen en lesprogramma's? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.