Cursus vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2

Door het grote online aanbod is er helaas te weinig animo voor de cursussen Vaarbewijs 1 en 2. Mocht u met een privé groep les willen krijgen dan kunnen wij u daar wel mee helpen. Belt of mailt u ons dan graag hierover.

Wij raden elke watersporter aan zijn vaarbewijs te halen. Door op de hoogte te zijn van de geldende regels, borden en gebruiken te water geniet u meer van het varen en neemt u relaxter deel aan het waterverkeer. Als u vaart met een schip langer dan 15 meter of met een motorboot die sneller kan dan 20 km per uur, dan bent u verplicht in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Vaarbewijs 1 is alleen geldig op de binnenwateren, kanalen, rivieren en kleine meren. Voor grote wateren zoals het IJmeer, IJsselmeer, Markermeer, Westerschelde, Oosterschelde, Eems, Dollard en de Waddenzee heeft u vaarbewijs 2 nodig.praktijkles op uw eigen boot of op onze boot door de grachten van Amsterdam en indien gewenst over het IJ.


Voor het buitenland heeft u een ICC (Internationaal Certificaat van Competentie) nodig. Alle nieuwe afgegeven Klein Vaarbewijzen (kvb2) komen automatisch in het bezit van een ICC. Voor meer informatie over varen in het buitenland klik hier.

Heeft u vragen over onze cursussen en lesprogramma's? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.